ניצן גלעדי
ניצן גלעדי הוא במאי קולנוע ישראלי שכתב, הפיק וביים את הסרטים הדוקומנטריים בחזקת סאטמר (2003) וירושלים גאה להציג (2008) ואת האויב האחרון ו" זמן משפחה" (2010).
בשנת 2004 הוא קיבל מענק לאמנות הקולנוע ביוזמת משרד החינוך, התרבות והספורט הישראלי שניתן ליוצרי קולנוע ואנשי קולנוע ישראלים מצטיינים.
גלעדי הוא בוגר האקדמיה לאמנויות "מעגל בכיכר" בניו יורק ומרצה בכיר במכון האקדמי בחולון (במשך 8 שנים) במחלקה לתקשורת.
פרס הקהל בפסטיבל הבין לאומי לסרטי תעודה של מרסיי, צרפת.
מועמד סופי לפרס הסרט התיעודי הטוב ביותר, האוסקר הישראלי.
בחזקת סאטמר
בחזקת סאטמר
בחזקת סאטמר
לצפייה בסרט לחצו על "הירשם". לאחר התשלום הסרט ייפתח ל-24 שעות לצפייה.
שימו לב שבכדי לצפות בסרט עליכם להיות מחוברים לאתר עם שם המשתמש דרכו שילמתם.
"בחזקת סאטמר הוא שירה מלאה עצב אין קץ. שילוב נפלא של תחקיר אמיץ,
סבלנות, כשירון, ואמנות. אסור להחמיץ."
יגאל סרנה, ידיעות אחרונות
"זהו סרט תיעודי מאלף ומקומם, שביים ברגישות וכישרון ניצן גלעדי."
אילן שאול פנאי פלוס.
"בחזקת סאטמר" מגולל את סיפורה של משפחת ג'אראדי, משפחה יהודית תימנית, אחת מרבות אשר הובאה מתימן לארה"ב (קריית יואל, ניו-יורק ) על ידי עסקנים מקהילת סאטמר המנהלים מסע הכפשה בתימן, כנגד העלייה לארץ ישראל.
הסרט חושף פערי תרבות קשים שנוצרו בין המשפחות התימניות לבין קהילת סאטמר. פערים אשר הפכו לטרגיים והרסניים, עם הגעת המשפחות אל עולם אחר עם חוקים שונים, נורמות, דפוסי מוסר וסגנון חיים שלא הכירו. אותן משפחות אשר עברו שטיפת מוח על ידי מיסיונרים מיומנים, מוצאות עצמן ללא היכולת להתמודד מול מסע ההכפשה המטעה והמורכב.
הסרט עוקב אחר הדרמה של משפחת ג'אראדי, החל באותו יום בו הם מקבלים שיחת טלפון בהולה, בה מודיעים להם שביתם, הדייה, בת השנתיים וחצי, נפטרה בבית חולים פטרסון שבניו-ג'רזי. מסע החיפוש אחר גופת ביתם של בני הזוג ג'אראדי מוביל לחשיפת מעלליהם של קבוצת העסקנים מקהילת סאטמר.
זמן משפחה
זמן משפחה
זמן משפחה אנגלית
ניצן גלעדי על זמן משפחה
לצפייה בסרט לחצו על סימן "הירשם". לאחר התשלום הסרט ייפתח ל-24 שעות לצפייה.
שימו לב שבכדי לצפות בסרט עליכם להיות log in עם המשתמש דרכו שילמתם
סיפורה של משפחה תימנית ישראלית היוצאת לטיול של פעם בחיים אל הגרנד קניון, ארה"ב. במרכז הסרט, אב מסורתי שרוצה את הטוב ביותר לשלושת ילדיו אך מתקשה לקבל את העובדה שאיבד את שליטה והיכולת להנדס את אורח חייהם של בניו. האב חרד לבנו הקטן הלום הקרב, מתקשה להתגבר על הריחוק בינו לבין בנו האמצעי שירד מהארץ, מסרב לקבל את זהותו המינית של בנו הבכור ועדיין רואה בהומוסקסואליות מום הניתן לריפויי.
ביניהם ניצבת דמות האם, המנסה בדרכה לשמור על איחוד ותפקוד המשפחה. סיפור המשפחה נרקם במהלך הטיול, תוך שילוב חומרי ארכיון המשפחה, והוא למעשה מיקרוקוסמוס של כל המשפחות בהן מנסים הילדים להגשים את עצמם ע"פ דרכם אל מול התקוות והחלומות של הוריהם.